شایستگی های هیبریدی معلمان: راهکاری برای اثربخشی تدریس در دوران پساکرونا

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 47

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_TLR-20-1_010

تاریخ نمایه سازی: 7 اسفند 1402

چکیده مقاله:

هدف اصلی این پژوهش، شناسایی شایستگی های ترکیبی معلمان: به عنوان راهکاری برای اثربخشی تدریس در دوران پساکرونا می باشد. این پژوهش کیفی با استفاده از روش هفت مرحله ای ساندلوسکی و باروسو انجام گرفته است. تیم فراترکیب شامل سه نفر متخصص برنامه ریز درسی و یک نفر متخصص روش پژوهش فراترکیب بود. براساس جستجوی ابتدایی در پایگاههای فارسی و لاتین با کلید واژههای مشخص شده، ۴۵ منبع واجد شرایط تشخیص داده شدند. در مرحله بعد، منابعی که دارای نویسندگان مشترک یا یافتههای تکراری حذف شد و ۲۹ منبع در انتهای غربالگری باقی ماند. اعتبار داده ها با استفاده از روشهای اعتبارپذیری، انتقال پذیری و همسوسازی داده ها و اعتمادپذیری نیز با هدایت دقیق جریان جمع آوری اطلاعات و همسوسازی محققان تائید شد. نتایج نشان می دهد که شایستگی های حضوری و مجازی معلمان می توانند به طراحی یک مدل شایستگی ترکیبی معلمان منجر شوند. شایستگی های حضوری شامل مهارت های شناختی، تعاملی و عاطفی در حضور فیزیکی دانش آموزان می باشند، در حالی که شایستگی های مجازی شامل مهارت ها و توانایی های مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات در محیط مجازی هستند. ارتقاء این شایستگی ها می تواند به بهبود عملکرد آموزشی و ایجاد انگیزه یادگیری در دانش آموزان کمک کند. با توجه به پیچیدگی های جامعه و انتظارات روزافزون از مدارس و معلمان، استفاده از این شایستگی ها در آموزش ضروری و پیشنهاد می شود.

نویسندگان

مهدی محمدی

دانشیار بخش مدیریت و برنامه ریزی آموزشی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه شیراز، شهر شیراز، ایران.

مجید کوثری

استادیار، گروه علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان فارس، شهر شیراز، ایران

رضا ناصری جهرمی

دانشگاه شیراز

سولماز خادمی

دکتری برنامه ریزی درسی، بخش مدیریت و برنامه ریزی آموزشی ، دانشگاه شیراز، شهر شیراز، ایران .

صدیقه شادی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی، بخش مدیریت و برنامه ریزی آموزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شیراز، شهر شیراز، ایران.

حدیث مذهبیان

دانشجو کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، بخش روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، دانشگاه شیراز، شهر شیراز، ایران.