امنیت غذایی و تغییر اقلیم

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 28

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IRNAT-8-5_009

تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1402

چکیده مقاله:

تغییر اقلیم در ابعاد مختلف و روی بخش های متفاوت اثر می گذارد. بخش های مختلف ممکن است به طرق متنوع در امنیت غذایی نقش داشته باشند. با نگاه جامع و همه جانبه می توان این اثرات را بررسی کرد.هنگامی می توان گفت، امنیت غذایی فراهم شده است که برای همه مردم، در تمامی اوقات، دسترسی اقتصادی و فیزیکی به غذای مغذی کافی و سالم، که نیاز رژیم غذایی و اولویت های غذایی آنها را برای یک زندگی سلامت و فعال تامین کند، وجود داشته باشد.امنیت غذایی بر چهار مولفه استوار است و بر همان مبنا تعریف می شود: ۱- فراهم بودن و در دسترس بودن غذا، ۲- دسترسی به غذا، ۳- بهره برداری و مصرف غذا و ۴- ثبات سیستم تولید مواد غذایی مولفه های امنیت غذایی هستند.اثرات تغییر اقلیم بر غذا، همچنین امنیت غذایی اثری متقابل است. تغییر اقلیم، هم بر تولید غذا اثر می گذارد و هم از نوع و چگونگی تولید غذا متاثر می شود.

نویسندگان

مصطفی جعفری

سر مولف ارزیابی جهانی تغییر اقلیم، IPCC و برنده مشترک جایزه صلح نوبل در سال ۲۰۰۷ میلادی، عضو هیئت علمی و مشاور تغییر اقلیم- مجری تدوین استراتژیک «برنامه کلان تحقیقات تغییر اقلیم»