حقوق شهروندی و برنامه ریزی زمان مصرف کننده (CTP): مفهوم سازی و عملی کردن

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 14

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJEST-16-0_017

تاریخ نمایه سازی: 9 اسفند 1402

چکیده مقاله:

زمینه: یکی از ارکان اصلی حقوق شهروندی جلوگیری از اتلاف وقت و صرفه­جویی در زمان­شهروندان است. از این رو پژوهش حاضر با هدف  مفهوم­سازی و عملی­کردن برنامه­ریزی زمان مصرف­کننده به عنوان یک مقوله مهم اخلاق حرفه­ای و حقوق شهروندی شکل گرفت. روش: پژوهش حاضر بنیادی و در زمره پژوهش های آمیخته بود. در بخش کیفی از روش داده بنیاد استفاده شد. جامعه­آماری خبرگان مبحث برنامه­ریزی زمان در سیستم بانکی (معاونین، روسای بانک ها و اساتید رشته مدیریت بازگانی) بودند که با استفاده از نمونه­گیری هدفمند تا رسیدن به اشباع نظری ۱۵ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار تحلیل مصاحبه عمیق و جدلی بود و داده­ها با روش کدگذاری با نرم­افزار MAXQDA تحلیل شدند. در بخش کمی روش توصیفی–همبستگی بود. جامعه آماری مشتریان بانک­های دولتی در تهران بودند که از میان آنها ۲۴۵ نفر با استفاده از نمونه­گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پرسشنامه محقق ساخته بخش کیفی بود و داده­ها با روش معادلات ساختاری تحلیل شدند. یافته­ها: در کل با بررسی نتایج حاصل از پژوهش، ۲۴کد اولیه، در قالب ۶ کد محوری ( کاهش زمان، پرکردن زمان انتظار درک­شده از دید کارکنان، پرکردن زمان انتظار درک­شده از دید مشتری، همپوشانی خدمات در محور زمان، استاندارهای داخل سازمانی و جابه­جایی زمان) با استفاده از تحلیل عامل اکتشافی باقی مانده­اند. نمرات روایی و پایایی استخراج شده، از مقیاس آماری پشتیبانی شد. نتیجه­گیری: سازمان­ها سعی دارند با برنامه­ریزی مناسب از تلف شدن زمان شهروندان جلوگیری کنند. برنامه­ریزی زمان مصرف­کننده در پروسه­های بانکی یکی از نمودهای رعایت حقوق شهرندی است و بانک­ها می­توانند این کار علاوه بر احترام به حقوق شهروندی منجر به رضایت مشتری  و بقای سازمان در طولانی مدت شوند.

کلیدواژه ها:

Ethics ، Citizenship rights ، Consumer time planning ، Time saving ، اخلاق ، حقوق شهروندی ، برنامه ریزی زمان مصرف کننده ، صرفه جویی در زمان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ahmadi F, Alodari H, Toure N, Moradi M. (۲۰۱۶). Relationship ...
  • Irandoust M, Eskandari E. (۲۰۱۶). The relationship between job ethics ...
  • Baharloo M, Bashlide K, Naami A, Hashemi SE. (۲۰۱۵).Analysis of ...
  • Mahdad A, Botshekan M, Malekzadeh Ahmadi M. (۲۰۲۱). Predicting organizational ...
  • Jin L, Hu B, He Y. (۲۰۱۴). The recent versus ...
  • Wiese J, Buehler R, Griffin D. (۲۰۱۶). Backward planning: Effects ...
  • Lurie NH, Wen N. (۲۰۱۴). Simple decision aids and consumer ...
  • Finke MS, Huston SJ. (۲۰۱۳). Time preference and the importance ...
  • Cabassi F, Consolini L, Locatelli M. (۲۰۱۸). Time-optimal velocity planning ...
  • Hübner A, Kuhn H, Kühn S. (۲۰۱۶). An efficient algorithm ...
  • نمایش کامل مراجع