الگوی بایستگی رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر رایزنی فرهنگی ج.ا.ا. در انگلستان

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 56

فایل این مقاله در 32 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JCCS-24-64_006

تاریخ نمایه سازی: 28 اسفند 1402

چکیده مقاله:

دیپلماسی فرهنگی، نوعی دیپلماسی عمومی و قدرت نرم است. هر یک از کشورها برای ایجاد دیپلماسی فرهنگی، از شیوه ها و قالب های متنوعی بهره می گیرند. یکی از شیوه ها برای ایجاد دیپلماسی فرهنگی، انتخاب و فعال سازی، رایزن فرهنگی در کشور مقصد است. رایزن فرهنگی، یک دیپلمات است که مسئولیت ترویج و گسترش فرهنگ کشور خویش را در کشور محل ماموریت، در راستای منافع ملی کشورش، دارد. انتخاب رایزنان، ممکن است بر اساس الگوها و معیارهای مختلفی صورت پذیرد؛ آنچه مسئله اصلی پژوهش حاضر است، الگوی انتخاب رایزنان فرهنگی ج.ا.ا. بر اساس دغدغه ها و انتظارات مسئولان عرصه بین المللی نظام حکمرانی فرهنگی کشور ج.ا.ا. با تاکید بر رایزنی فرهنگی ج.ا.ا، در کشور انگلستان، است؛ بنابراین هدف پژوهش حاضر پیداکردن معیار مشترک و همه جانبه ای برای بایستگی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج کشور که تامین کننده منافع اسلامی و ملی برای کشورمان باشد است. این پژوهش به روش کیفی و با مصاحبه عمیق، به روش تحلیل مضمون، با مسئولان فرهنگی در عرصه بین الملل، صورت پذیرفته است. سخنان روسای قوا، مسئولان فرهنگی و فرمایشات حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری در رابطه با ارتباطات خارجی و عرصه بین الملل، منابع، مقاله حاضر هستند. مجموع یافته های پژوهش، در دویست و چهارده مولفه قرار می گیرد که در بیست و سه بعد و شش عرصه کلی (معرفتی/شناختی، برنامه ای/ راهبردی، ارتباطی/ تعاملی، سبکی/ روشی، مدیریتی/ اجرایی و توصیه ای/ رهنمودی) می توان آن ها را قرار داد. مهم ترین نتیجه پژوهش پیش رو، طراحی الگوی بایستگی رایزنان فرهنگی بر اساس انتظارات نظام حکمرانی فرهنگی کشور در شش عرصه می باشد.

کلیدواژه ها:

الگوی بایستگی ، انتظارات ، نظام حکمرانی فرهنگی ج.ا.ا. رایزن فرهنگی ، وابسته فرهنگی ، دیپلماسی فرهنگی ، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ، کشور انگلستان

نویسندگان

حبیب رضا ارزانی

عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی (رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایرالن در مالزی) habibb_۰۱@yahoo.com

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • منابع و مآخذامیرخانی، فاطمه (۱۳۹۳). رایزن فرهنگی و دنیای ایران ...
  • بلورچی، محمدعلی، هادیان، ناصر (۱۳۹۳). دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در ...
  • پورعزت، علی اصغر، مختاریان پور، مجید و امینی، علی. (۱۳۹۸). ...
  • دهخدا، علی اکبر و دیگران (۱۳۷۷). لغت نامه دهخدا، موسسه ...
  • اسناد وزارت خارجه، سند شماره ۱۵۱ ...
  • Amirkhani, F. (۱۳۹۳), Cultural consultant and the world of Iranology, ...
  • Wiseman, R. L. (۱۹۹۵). Intercultural communication theory. SAGE Publications. www.statistics.gov.uk. ...
  • نمایش کامل مراجع