مولفه های موثر بر فرهنگ سازی استفاده از مترو بر افزایش رضایتمندی شهروندان و کنترل ترافیک

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 20

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ECICONFE07_221

تاریخ نمایه سازی: 5 اردیبهشت 1403

چکیده مقاله:

هدف مقاله حاضر بررسی مولفه های موثر بر فرهنگ سازی استفاده از مترو بر افزایش رضایتمندی شهروندان و کنترل ترافیک می باشد که به منظور بررسی هدف از روش توصیفی- تحلیلی بهره گرفته است. قطار شهری (مترو) یکی از سیستم های حمل ونقل شهری است که امروزه در شهرهای بزرگ کاربرد فراوانی یافته و رو به گسترش است. گسترش روزافزون جمعیت کلان شهرها و موضوعاتی نظیر ناهنجاری های بصری و زیست محیطی، ترافیک و آلودگی هوا، مدیریت شهری را در این مسیر قرار می دهد که راهکارهای کارآمدی نظیر «توسعه پایدار» را اتخاذ کند. شبکه مترو، به عنوان یکی از زیرساخت های اساسی کلان شهرها، در کاهش آلودگی هوا و ازدحام ترافیک نقش مهمی را ایفا نموده است. این سیستم بیشتر در کشورهای اروپایی با هدف کاهش آلایندگی در شهرها استفاده شده و با کمبود تعداد پارکینگ در مرکز شهرها مردم را برای صرفه جویی در وقت و هزینه ترغیب به استفاده از حمل ونقل عمومی کرده اند، ضمن اینکه پیش نیازها را نیز موردتوجه قرار داده اند، همچنین با تخصیص عوارض مختلف بر خودروها و کمک به پایین نگه داشتن هزینه های استفاده از سیستم حمل ونقل ریلی، انگیزه لازم برای استفاده مردم از مترو را فراهم کرده اند. در کشورهای درحال توسعه همچون ایران به دلیل نارسایی و کمبود سرمایه گذاری در امور زیربنایی جامعه، نیاز به سرمایه گذاری در بخش حمل ونقل به موازات توسعه اقتصادی، بیشتر احساس می شود. با عنایت به نقش کلیدی و زیست محیطی مترو و اینکه در کلان شهرها جمعیت روزبه روز در حال افزایش است و به علت استفاده از وسایل نقلیه از قبیل اتومبیل مشکلاتی چون ترافیک، آلودگی هوا و آلودگی صوتی و... به وجود آورده است و باید استفاده از مترو در کلان شهرها به صورت یک فرهنگ در آید و باید مسئولین و حتی عموم مردم به دنبال راهکارهای موثر در جهت فرهنگ سازی استفاده از مترو به منظور افزایش رضایتمندی شهروندان و کنترل ترافیک باشند. در ضمن این مقاله به بررسی سهم عمده مشکلات ترافیکی یعنی انسان با نگاهی نقادانه پرداخته است و سهم آموزش و فرهنگ سازی در مقوله ترافیک را بررسی می نماید.

نویسندگان

مجید شهریاری

کارشناسی رشته ماشین های کشاورزی دانشگاه باهنر کرمان، کارشناس مانور سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز- قطارشهری.

مهدی زهری

کارشناسی رشته مهندسی تکنولوژی کنترل– ابزار دقیق دانشگاه علمی کاربردی واحد نی ریز، کارشناس مانور سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز- قطارشهری.