بررسی ضوابط و آیین نامه های مربوط به مقررات و قوانین مراکز معاینه فنی خودرو در کشورهای مختلف به منظور توسعه تسهیلات مربوط به آن در کشور ایران

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,112

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCRRAF03_200

تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393

چکیده مقاله:

با توجه به رشد اقتصادی جامعه و متناظر با آن رشد جمعیتی و پراکندگی آن بکارگیری از سیستم های حمل ونقلجامع و فراگیر با هدف رعایت سطح ایمنی تردد و توجه به معیارهای عمومی کاهش سطح آلاینده ها و میزان انرژی مصرفیامری اجتناب ناپذیر و ضروری به نظر می رسد. به جهت عدم گسترش متوازن و فراگیر سیستمهای حمل و نقل ریلی وهوائی و نیز رشد کم سیستمهای حمل و نقل عمومی نرخ استفاده از وسایل نقلیه شخصی اعم از خودروهای سبک وموتورسیکلت در ارتباط با جابجائی و حمل کالا به شدت مورد توجه قرار گرفته است. بروز تصادفات مختلف که منجر بهضایعات گسترده جانی و مالی شده واز سوی دیگر افزایش میزان آلاینده های گازی وصوتی در کنار قوانین بازدارنده مربوطبه کاهش مصرف سوخت، مسئولین و سیاستگزاران راترافیکی کشورهای مختلف )از جمله ایران( را به طراحی روشهائیبرای انجام بازرسی دوره ای خودروها وادار نموده است. بدین ترتیب با پیشرفت در صنعت خودرو سازی، معاینه فنی نیز بهعنوان مجموعه ای از قوانین، آزمونها و روشهای اجرائی با استفاده از تجهیزات خاص برای هر آزمون معرفی و گسترشیافته است و هم اکنون نیز بیش از نیم قرن از زمان ارائه طرح ، شروع و اجرای معاینه فنی در کشور های پیشرفته دنیاگذشته است. در طی این مدت معاینه فنی وسایل نقلیه به عنوان موثرترین اهرم جهت افزایش ایمنی تردد خودروها جایگاهخاص خود را در قوانین ترافیکی کشورهای مختلف دنیا حفظ و ارتقاء بخشیده است .دراین مقاله بابررسی آیین نامه وضوابط سازمانها و مراکز معاینه فنی کشورهایی همچون سنگاپور، ژاپن، انگلستان به عنوان کشورهای پیشرو در این زمینهو مقایسه آنها با ضوابط اعمال شده در کشور ایران سعی بر ارایه راهکارهایی در خصوص پیشرفت تسهیلات مربوط به آنهاشویم.

کلیدواژه ها:

مراکز معاینه فنی خودرو ، ضوابط ، مقررات ، کشورهای مختلف

نویسندگان

پوریا محمدیان یزدی

کارشناس ارشد عمران برنامه ریزی حمل و نقل، شهرداری منطقه یک تهران

مریم نخعی پور

کارشناس ارشد عمران برنامه ریزی حمل و نقل، شهرداری منطقه یک تهران

عبدالمطلب توجهی

کارشناس ارشد عمران راه و ترابری، شهرداری منطقه یک تهران

محمود کرمرودی

کارشناس ارشد عمران _ راه و ترابری، سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مبانی اقتصاد، دکتر مسعود نیلی، دانشکدهث؛ مدیریت و اقتصاد دانشگاه ...
  • http : //fa. wikipedia. org/wiki/GDP ...
  • http : //fa. wikipedia. org/wiki/HDI ...
  • 1 _ http:/taffic. isfahan. ir/GeneralP ages/static , _ spx?XmlTempl ateTraffi ...
  • Master of Transportation Planning ...
  • Master of Road and Transportation ...
  • Master of Road and Transportation ...
  • نمایش کامل مراجع