بررسی مدل رویش توده های مختلف علف هرز جودره در شرایط مزرعه

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 780

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_063

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی الگوی رویش توده های مختلف علف هرز جودره در گندم آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 90-1389 در مزرعه پژوهشی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران انجام شد. جمعیت های جودره شامل توده های فارس، خوزستان، خراسان رضوی، کرمانشاه، تهران و قزوین بود که در کرت هایی به ابعاد 2×4 متر به فواصل 15 سانتی متر به صورت یک در میان (یک ردیف گندم و یک ردیف جودره) کشت شد. شمارش تعداد گیاهچه های رویش یافته، از سه روز بعد از تاریخ کاشت تا زمانی که رویش جدیدی مشاهده نشد، انجام گرفت. رابطه رویش تجمعی گیاهچه های جودره با زمان دمایی با استفاده از مدل سیگموئیدی سه پارامتری توصیف شد. توده ها هم از لحاظ زمان آغاز رویش و هم شیب خطی افزایش جمعیت گیاهچه ها به ازاء دریافت GDD و هم از نظر بازه زمانی متفاوت بودند. رویش توده کرمانشاه در متوسط GDD پاییین تری (68 درجه روز رشد) آغاز شد و این گیاهچه ها زودتر از سایر توده ها در مزرعه ظاهر شدند. توده خراسان دو هفته دیرتر از توده کرمانشاه با دریافت GDD حدود 76/6 درجه روز رشد در مزرعه ظاهر شد. توده فارس بعد از توده های تهران و قزوین با گذشت حدود 9/4 هفته بعد از کاشت با دریافت GDD حدود 83/4 درجه روز رشد، رویش خود را شروع کرد. رویش توده خوزستان حدود 10/2 هفته پس از کاشت با دریافت بالاترین مقدار GDD نسبت به توده های دیگر (88/3 درجه روز رشد)، دیرتر اتفاق افتاد. پیش بینی الگوی رویش علف هرز، امکان اتخاذ زمان مناسب کنترل علف های هرز را فراهم می کند.

نویسندگان

حسن پورعلی مغانلو

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز دانشگاه تهران

حسن علیزاده

اعضای هیات علمی دانشگاه تهران

مصطفی اویسی

اعضای هیات علمی دانشگاه تهران

سپیده سودی

دانشجوی کارشناسی ارشد حشره شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شهریور ماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران ا 0 ...
  • B enech-Arnold, R., Ghersa, C., Sancheez, R., Insausti, P. 1990. ...
  • Norsworthy, J. K. and Oliveira, M. J. 2007. A Model ...
  • Ward J, Smith S, Mc Claran M 2006. Water requirements ...
  • نمایش کامل مراجع