اثرات کشاورزی حفاظتی بر مدیریت پایدار سرزمین مرور منابع

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,041

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_2233

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

حفاظت از خاک به عنوان بستر تولید در بخش کشاورزی و تضمین کننده امنیت غذایی جامعه، یکی از اهداف برنامه های کلان درحوزه پدافند غیرعامل است. بر این اساس است که همانند سایر کشورها، در ایران نیز برنامه های متعددی طراحی و تعدادی از آنهااجرا شده است. و تحقیق حاضر تلاش دارد تا با تحلیل و بررسی مطالعات انجام شده ضمن بیان تعریف مدون از کشاورزی حفاظتی، الگوهای انجامشده این عملیات بررسی گردد. در این رابطه دو روش خاکورزی حفاظتی(شخم حداقل) وبدون خاکورزی در مقالات بررسیگردید. همچنین اثرات این فعالیت ها بر اساس چهارچوب اهداف مدیریت پایدار سرزمین 1 که حفظ و ارتقای خدمات اکوسیستمی(بهره وری)، کاهش سطح ریسک تولید (امنیت)، حفاظت از پتانسیل منابع طبیعی (حفاظت)، پایایی اقتصادی (پایایی)، و مقبولیتاجتماعی (پذیرش) بوده دسته بندی شده واهمیت آنها مشخص گردید. نتایج تحلیل ها نشان داد که کشاورزی حفاظتی سبب بهبودشاخص های مدیریت پایدار سرزمین گردیده و توانسته به لحاظ بهره وری، امنیت وحفاظت عنوان راهبرد اصلی در برنامه ریزیکشاورزی در قرن 21 قرار بگیرد. همچنین با کمک به پایایی اقتصادی و ارتقای مقبولیت اجتماعی کشاورزی سبب پایداری کشاورزیکشور شده است و سبب شده است که کشاورزی همچون گذشته یکی از پایگاه های مقاومت و پایداری کشور باشد. بر اساس نتایحذکر شده، در پایان توسعه فعالیتهای حفاظتی خاک نظیر پروژه های آبخیزداری، خاک ورزی و.... پیشنهاد شد.

نویسندگان

هومان لیاقتی

دانشیارگروه کشاورزی اکولوژیک، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی

سیدمصطفی چشمی

دانشجوی کارشناسی ارشد کشاورزی اکولوژیک، دانشگاه شهید بهشتی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دانشجوی کارشناسی ارشد کشاورزی اکولوژیک، دانشگاه شهید بهشتی ...
  • دانشیارگروه کشاورزی اکولوژیک، پژوهشکده علوم‌محیطی، دانشگاه شهید بهشتی ...
  • نمایش کامل مراجع