تعلیم و تربیت سکولار:تحول یا تهدید

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,404

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PESI04_044

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1393

چکیده مقاله:

بشرپیوسته درحال تغییر است و جهان نیز هرروز گسترده تر میشود بی شک این تغییروتحولدرتمام امور ونهادهایی که باانسان سروکار دارد نیز رخ میدهد یکی ازاین نهادها اموزش و پرورش است که نیازمند برنامه ریزی برای این تغییر است چرا که نیاز اساسی امروز تحول درعلوم بالاخص علوم انسانیبرای جبران عقب ماندگی ها است و ازانجا که نظام تعلیم و تربیت زیربنای تولید علم درهرجامعه ای محسوب میشود این ضرورت تحول درعلوم به ضرورت تحول درنظام تعلیم و تربیت تسری می یابد یکی ازدیدگاه هایی که دربرنامه ریزی درسی بسیار موردتوجه قرار میگیرد دیدگاه اجتماعی است طرح این دیدگاه ازانجا ناشی میشود که نظام اموزش و پرورش یکی ازنهادهایی است که حضور فعالی درتغییرات اجتماعی دارد و ازوظایف آن تربیت افرادی است که قادربه تغییر اجتماعی باشند علاوه برآن درقرن 13و14هجری مسلمانان متوجه نوعی ازعقب ماندگی نسبت به جوامع غربی شدند و درصدد برامدندتادلایل این عقب ماندگی خود را بیابند یکی ازپاسخ ها به این سوال اصل سکولاریسم درجوامع غربی بود که علاوه برحوزه سیاست درسایر نهادهای اجتماعی نیز اجرای یمیشود به این معنا که علاوه برجدایی حکومت ازدین این جدایی ازدین درنهادهایی چون نظام تعلیم و تربیت نیز اعمال میگردد سوال اینجاست که ایا مسئله عرفی شدن درتعلیم و تربیت ایران پاسخ صحیحی به مسئله عقب ماندگی است یا نه ؟ به بیان دیگر ایا سکولاریسم درنظام تعلیم و تربیت ایران موجبات پیشرفت را به وجود می آورد یا رکود؟

نویسندگان

پروین صمدی

عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا

طاهره عباسی

کارشناس ارشد تاریخ فلسفه آموزش و پرورش

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • برقعی، حمدسکولاریسم از نظر تا عمل/تهران:قطره13817 ...
  • شپرد، تی بی/آموزش و پرورش زنده /ترجمه احمد آرام/چاپ ال/تهران:سروش/1357 ...
  • شریعتمداری، حمیدرضا/سکولا ریزم در جهان عرب/قم:مرکز مطالعات و تحقیقات ادیان ...
  • عار، محمداسماعیل/آذر 1390/بیداری اسلامی:تقابل اسلام سیاسی و سکولا رمعرفت/شماره53/168 1 ...
  • میلر، ‌جی.پی/نظریه های برنامه درسی/ مترجم محمود مهرمحمدی/چاپ هشتم/تهرانسمت/1390 ...
  • نمایش کامل مراجع