بررسی رابطه اعتقاد به آموزه های مذهبی اسلام و هوش هیجانی دانشجویان دختر مقطع کاردانی دانشگاههای علمی کاربردی شهرستان گرگان

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 856

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PESCHS01_060

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

چکیده مقاله:

باورها و اعتقادات مذهبی، با معنادار کردن زندگی انسان، از طریق رفتارهایی مانند توکل به خداوند موجب تقویت امید و مثبت اندیشی در تمامی مراحل زندگی انسان می شود. بررسی نقش آموزه های مذهبی در کاهش مشکلات روحی- روانی جوامع در عصر حاضر موضوع تحقیقات فراوانی بوده است، اما اندکی از این مطالعات سعی در بررسی رابطه مذهب و هوش هیجانی داشته اند. در همین راستا این پژوهش به بررسی رابطه این دو متغیر در دانشجویان دختر مقطع کاردانی دانشگاه های علمی کاربردی شهرستان گرگان پرداخته است. نتایج این مطالعه حاکی از آن است که بین سطح هوش هیجانی و اعتقاد مذهبی، رابطه مثبت، مستقیم و معناداری وجود دارد، به طوری که رشد و تقویت اعتقادات مذهبی، باعث افزایش توان کنترل احساسات و هیجانات درونی خود و دیگران و به عبارتی، بهبود سط هوش هیجانی جامعه می گردد. همچنین بیشترین ضریب همبستگی، بین بعد حل مسئله و اعتقادات مذهبی وجود دارد.

نویسندگان

زینب نوملی

کارشناس مرکز مشاوره نیروی انتظامی استان گلستان – کارشناس ارشد مطالعات زنان( گرایش زن و خانواده)

مرضیه جولای

کارشناس مرکز مشاوره نیروی انتظامی استان گلستان – کارشناس ارشد بالینی

رضا گرزین

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان گرگان - کارشناس ارشد مدیریت دولتی