مطالعه و بررسی میزان تغییرات پاتولوژیک بافت کلیه ماهیان شانک زرد باله Acanthopagruslatus و کفشک راست گردEuryglossaorientalis در مواجهه با آلودگی های محیطی خور موسی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 543

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

KMSU01_147

تاریخ نمایه سازی: 1 آذر 1394

چکیده مقاله:

در سال های اخیر، خور موسی به دلیل قرار گرفتن درمعرض تهدید آلاینده های نفتی و پساب های صنایع پتروشیمی درمعرض خطر جدی و تهدید کننده آلاینده ها می باشد. هدف: لذا با توجه به اهمیت تجاری وبازار پسندی ماهیان شانک زرد باله و کفشک راست گرد، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی تغییر ساختار بافتی کلیه در ماهیان شانک زرد باله و کفشک راست گرد تحت تاثیرآلوگی خورموسی انجام گرفت. مواد و روش کار: به همین منظور،5 ایستگاه از این خور شامل زنگی، جعفری، پتروشیمی، غزاله ومجیدیه انتخاب و از هر ایستگاه 10 عدد از هر گونه ماهی به صورت تصادفی صید شد. سپس نمونه های بافتی اخذ و در محلول ثبوت فرمالین 15% قرار داده شد. سپس مراحل بافتی به روش معمول بافتی انجام شد. مقاطع بافتی تهیه شده به روش رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین رنگ شده و به وسیله میکروسکوپ نوری مجهز به نرم افزار Dino capture و لنز Dino- Lite به منظور مطالعات هیستوپاتولوژیکی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: نتایج بدست آمده نشان داد که در هر دو گونه ماهی، بیشترین عوارض پاتولوژیکی در ایستگاه پتروشیمی و کم ترین عوارض پاتولوژیک در ایستگاه زنگی مشاهده شد. بحث: ایستگاه پتروشیمی به دلیل نزدیکی با صنایع پتروشیمی و کارخانه کلرآلکالی دارای بیشترین میزان ازآلاینده های محیطی گزارش شده است. دلیل عمده کم بودن عوارض پاتولوژیک در ایستگاه زنگی را می توان دور بودن این ایستگاه از فعالیت های صنعتی و کشتی رانی و انتهایی بودن این ایستگاه درخور موسی دانست.

نویسندگان

زهرا صالحی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه زیست دریآ، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

نگین سلامات

استادیار گروه زیست دریا، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

احمد سواری

استادگروه زیست دریا، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی، دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر

عبدالعلی موحدی نیا

استادیار گروه زیست دریا، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی، دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :