کاربرد نظریه یادگیری اجتماعی شناختی بندورا در خود تنظیمی ویادگیری

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,004

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MPCONF01_060

تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1394

چکیده مقاله:

پژوهش حاضر با هدف انتزاع ابعاد و کاربرد های نظریه یادگیری اجتماعی شناختی بندورا در خود تنظیمی و یادگیری با روش تحلیلی توصیفی با استفاده از رو کتابخانه ای و جستجو در در اسناد و منابع مکتوب و سایت های علمی گوناگون انجام شد . این پژوهش در صدد پاسخگویی به این سوالات بود که نظریه یادگیری اجتماعی ا شناختی منجر به چه نوعی از یادگیری در فراگیران می شود؟ خودتنظیمی چه نقشی در یادگیری دارد؟ آیا خود تنظیمی می تواند ارایند یادگیری را تسهیل بخشد؟ نتایج نشان داد کهجنبه های ارایندهای خود نظم دهی در برگیرنده خود مشاهده گری، خود داوری، و خود واکنشی است و برای دستیابی به معناآموز چگونگی هدف گذاری دارای اهمیت بنیادی است. همچنین کنترل ارادی خودتعمقی و پیش اندیشی مراحل چرخه خود نظمدهی می باشند. نظریه اجتماعی شناختی تاکید می کند که یادگیری و عملکرد ارایندهای متمایزی هستند. علی رغم اینکه یادگیری از طریق عملکرد و دست ورزی می تواند یادگیری را ایجاد نماید اما یادگیری مشاهده ای را بایستی بعنوان بنیاد و اساس یادگیری مهارت ها برشمرد. خود تنظیمی یا یادگیری خود تنظیم شده به ارایندی اطلاق می شود که بدان وسیله، یادگیرندگان افکار احساسات و اعمار خود را به طور نظامدار به سوی دستیابی به سوی هدف های خود هدایت می کنند. خود تنظیمی می تواند منجر به یادگیری شود البته میزان اثربخشی یادگیری بستگی به عوامل خانوادگی و تفاوت های فردی دارد. نظریه یادگیری - شناختی فرصتهای لازم را برای یادگیری معنا دار از طریق مشارکت را برای فراگیران فراهم می کند.

نویسندگان

محمدرضا فتحی

دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان خوراسگان

جهانبخش رحمانی

استادیار گروه برنامه ریزی درسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان خوراسگان

احمد فولادی

دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان خوراسگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اولسون، متیو اچ و هرگنهان، بی . آر، مقدمه ای ...
  • حسنی، پرخیده؛ چراغی، فاطمه؛ یغمائی، فریده؛ خودکارآمدی و یادگیری خودتنظیم ...
  • درخشان‌هوره، خدیجه، راهبردی نو در یادگیری خودتنظیم، مجله تکنولوژی آموزشی، ...
  • شانک، دیل اچ، نظریه های یادگیری(چشم اندازی تعلیم و تربیتی)، ...
  • نمایش کامل مراجع