ارائه مدل جهت برنامه ریزی استراتژیک IT و ارزیابی رقابتی با رویکرد گسترش کارکرد کیفی(QFD )(مطالعه موردی: شرکت توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 597

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

STRATEGICMANAGEMENT12_003

تاریخ نمایه سازی: 6 بهمن 1395

چکیده مقاله:

امروزه تنها سازمانهایی در عرصه رقابت از موقعیت نسبی برخوردارند که محور اصلی فعالیت خود را تأمین خواسته ها و پاسخگویی به انتظارات مشتریان قرار داده اند. از این رو شرکتهای فعال در حوزه فناوری اطلاعات نیز به یک مدل و چارچوب برای برنامه ریزی سیستمهای اطلاعاتی استراتژیک در جهت انتخاب و بهره مندی از سیستم های استراتژیک مطلوب و بهره گیری مناسب از فناوری های IT جدید برای سازمان شان نیاز دارند. هدف تحقیق حاضر، ارائه مدلی برای برنامه ریزی استراتژیک IT و ارزیابی رقابتی می باشد. در این مدل نیازمندی های IT ,استراتژی های IT و برنامه های استراتژیک IT به کمک آزمون فریدمن شناسایی و با استفاده از مقایسات زوجی و متدولوژی های ریاضی مانند بردار ویژه اولویت بندی می شوند. با دریافت نظرات مدیران از طریق پرسشنامه، به طراحی استراتژی های IT مناسب برای ارتقای نیازمندی های IT سازمان با استفاده از نظرات تیم QFD پرداخته می شود. روش تحقیق، تکنیک QFD و ابزار تحلیل، ماتریس خانه کیفیت می باشد. در نهایت نیز فاصله رقابتی بین این شرکت با شرکت رقیب فعال در حوزه IT ارزیابی به کمک تکنیک QFD می گردد. بدین معنی که با استفاده از نظرات مدیران این شرکت، پیشنهاداتی برای بهبود فرآیندهای کاری در حوزه IT سازمان ارائه می گردد. یافته های تحقیق نشان می دهند که نیازمندی IT ایجاد درآمد سودآوری با ضریب 0/299 بالاترین اولویت را در بین نیازمندی های IT به خود اختصاص داده است و استراتژی IT با عنوان توسعه بازار و ضریب 0/326 و برنامه استراتژیک IT توسعه نرم افزار GIS با ضریب 0/166 بالاترین اولویت را به ترتیب در بین استراتژی های IT برنامه های استراتژیک IT در شرکت خوارزمی دارد.

نویسندگان

سارا گوهرطور

دانش آموخته، کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، گروه مدیریت فناوری اطلاعات، دانشکده مدیریت و دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی

محمدرضا معتدل

استادیار، دکتری مدیریت صنعتی، عضو هیئت علمی گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آزرم سا، سیدعلی، 1139، /زیابی توانمندی فناوری‌های نوین ارتباطی واطلاعاتی ...
  • اولیائی، فرشید (1377)، کاربرد روش QFD در برنامه‌ریزی کیفیت در ...
  • ژیان پور، ح، و دیگران. (1391). کاربرد QFD در تبدیل ...
  • علی بابایی خامنه، حسن، 1386، بکارگیری QFD فازی در برنا ...
  • ملایی، عبدالعظیم (1389)، تدوین استراتژی‌های منابع انسانی سازمان‌های دولتی به ...
  • Bertolini, M. & Braglia, M. (2006). Application of the AHP ...
  • David, B. Institute. Development strategies. ...
  • Hill, M.J. & Braten, R. (2005). Multi-criteria decision analysis in ...
  • M. T. Smits, & K.G. van der poel, & P. ...
  • Qanbarpur, M. & K. Abbaspour. (2006). Prioritizing watershed management strategies ...
  • Robert D, Galliers. & Dorothy E, Leidner. (2003). Strategic Information ...
  • Meade, L. M. & J, Sarkis. (1998), Strategic Analysis of ...
  • نمایش کامل مراجع