بررسی اپیدمیولوژیک آسیب های ناشی از حوادث در استان همدان طی سال های 1388 تا 1393

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 356

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PSJ-15-2_001

تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1396

چکیده مقاله:

مقاله ای با عنوان بررسی اپیدمیولوژیک آسیب های ناشی از حوادث در استان همدان طی سال های 1388 تا 1393 در دوره 14 ، شماره 2 و صفحه 8- 16 به چاپ رسیده است ] 1[. مطالعه به صورت توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی انجام شده است. روش شناسی ) ،)Methodologyقلب پژوهش است و توجه ویژه به طراحی آن تضمین کننده درستی داده های جمع آوری شده و الگوی تحلیل آن ها است ] 2[. از آنجایی که رسالت مجلات علمی پژوهشی علاوه بر نشر نتایج پژوهش ها، ارایه الگوهای صحیح روش شناسی جهت استفاده سایر محققان نیزمی باشد ] 3[. خواندن نقدهای منتشر شده سبب افزایش درک و فهم و ارتقاء توانایی مخاطبان می شود ] 4[. در این مطالعه پرونده های پزشکی تمامی مصدومین مراجعه کننده )در یک دوره 6 ساله( به اورژانس های بیمارستان های دولتی و خصوصی استان همدان مورد بررسی قرار گرفته و داده ها با روش های صحیح آماری توسط گروه اپیدمیولوژی تجزیه –تحلیل گردید، که از نقاط قوت این مقاله می باشد، لذا در این مقاله ارزشمند چند نکته قابل بحث می باشد: 1. از آنجایی که مطالعه فقط در جمعیت خاصی )مراجعه کنندگان به اورژانس( انجام شده آیا بهتر نبود در عنوان مطالعه به جای استان همدانکه اشاره به کل جمیعت دارد مراجعه کنندگان به اورژانس قید می شد در مطالعات توصیفی- مقطعی ذکر مکان و زمان دقیق مطالعه الزامی می باشد. 2. هدف از مطالعه، تعیین آسیب های ناشی از حوادث بوده است اما درروش کار بیان شده است، داده ها از نرم افزار ثبت کشوری جمع آوری شدند، این داده ها مربوط به لحظه ورود بیماران به اورژانس مثلا از 115 بوده است و اطلاعات سایر روزهای بستری و پیگیری بیماران پس از ترخیص در دسترس نیست. بنابراین بسیاری از آسیب ها و پیامدهایناشی از حوادث مانند آسیب های نخاعی یا مغزی و بعضی معلولیت ها ممکن است در روزهای آتی اتفاق بیفتد. لذا به نظر می رسد، این روش جمع آوری داده ها نمی تواند بیانگر آمار صحیح پیامدهای ناشی از حوادث باشد و فقط برای بررسی علل وقوع و مکان حادثه مناسب می باشد.

نویسندگان

آمنه تازیکه

دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری سالمندی، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پرستاری و مامایی بویه، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران

فرشته عراقیان مجرد

دانشجوی دکترای پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پرستاری و مامایی بویه، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران

اکرم ثناگو

دانشیار آموزش پرستاری، مرکز تحقیقات پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران

لیلا جویباری

دانشیار آموزش پرستاری، مرکز تحقیقات پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران