استفاده از بازی درمانی با شبیه سازهای رایانه ای Simulators درآموزش و یادگیری بر پایه رویکرد بارشناختی Cognitive load در کودکان طیف اوتیسم

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 645

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ECEH05_022

تاریخ نمایه سازی: 5 آبان 1397

چکیده مقاله:

اختلالات طیف اوتیسم دسته ای از اختلالات رشدی عصبی است که فرد را در اموراجتماعی و مشارکتی دچار مشکل میکند. با توجه به روند رو به رشد استفاده از تلفنهای هوشمند، تبلتها و رایانه ها، در این مقاله سعی شده است نتایج تحقیقات مختلفی که در زمینه استفاده از تکنولوژی های نوین در زمینه کمک به کودکان اوتیسم طی سالهای اخیر صورت گرفته است معرفی شود. بهترین اثر در زمینه استفاده از اپلیکیشن ها، شبیه سازها، واقعیت مجازی و رابط تبلتها برای کمک به این کودکان، از طریق بازی و باتوجه به نیازها و بارشناختی آنها، بازیهای مشارکت اجباری و ارتقا مهارتهای اجتماعی و فردی میباشد. بازی پازل مشارکت اجباری و بازی شبیه ساز رانندگی از جمله موثرین نمونههای استفاده از تکنولوژی در کمک به کودکان طیف اوتیسم میباشد .در ایران نیز، با ساخت بازیهای آموزشی مناسب رده های سنی مختلف به زبان فارسی، و با سناریوهای نوشته شده توسط متخصصین این حوزه، تکنولوژی میتواند گام موثری در استقالل این کودکان داشته باشد.

کلیدواژه ها:

آموزش و یادگیری برپایه بارشناختی ، بازی درمانی ، شبیه سازها ی رایانه ای ، اوتیسم

نویسندگان

سعید مظلومیان

دانشیار گروه علوم تربیتی دانشگاه پیام نور

مرتضی ستار

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته تحقیقات آموزشی دانشگاه پیام نور مرکز شیراز

مریم ستار

مدیرعامل شرکت دانش بنیان داده نگار داتیس پارس