(تاثیر عدالت سازمانی بر توانمند سازی روانشناختی و سبک مدیریت تعارض در کارکنان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل)

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 538

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CSIEM01_610

تاریخ نمایه سازی: 24 شهریور 1399

چکیده مقاله:

با به کارگیری مفهوم مدیریت تعارض، ماهیت و کاربرد تعارض در سازمان بیش از پیش روشن میشود که مدیریت تعارض از یک سو به معنی به حداقل رساندن قدرت تخریبی تعارض است و میتواند از متغیر عدالت سازمانی متاثر باشد و مدیریت تعارض سازنده می تواند باعث توانمند سازی کارکنان شود. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر عدالت سازمانی بر توانمند سازی روانشناختی و سبک مدیریت تعارض در کارکنان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل میباشد. از لحاظ هدف تحقیق از نوع کاربردی، از لحاظ روش انجام تحقیق توصیفی و همبستگی میباشند. جامعه آماری تحقیق را کارکنان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل را تشکیل میدهد. که تعداد آنها 150 نفر میباشد. روش نمونه گیری به صورت روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای میباشد. برای تعیین حجم نمونه نیز از جدول مورگان استفاده شده است که طبق این جدول تعداد نمونه آماری 108 نفر بدست آمده است تحقیق حاضر در دو بخش نظری و عملی انجام شده است. در بخش نظری، اطلاعات لازم با استفاده از روش کتابخانه ای و اسنادی بدست آمد و در بخش عملی، برای جمع آوری اطلاعات از روش میدانی و از پرسشنامه های استاندارد استفاده گردیده است. برای سنجش متغیرهای عدالت سازمانی از پرسشنامه نیهوف و مورمن، متغیر سبک مدیریت تعارض از پرسشنامه رابینز و توانمندسازی روانشناختی میشرا و اسپریتزر استفاده شده است. آزمونهای روایی و پایایی این پرسشنامه ها انجام گرفته اند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS با آزمونهای رگرسیون ساده و چندگانه انجام گرفته است و نتایج تحقیق حاکی از آن است که ابعاد عدالت سازمانی(عدالت رویه ای، عدالت مراوده ای و عدالت توزیعی) بر توانمند سازی روانشناختی و سبک مدیریت تعارض در کارکنان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل تاثیر معناداری دارد.

کلیدواژه ها:

عدالت سازمانی ، توانمند سازی روانشناختی ، سبک مدیریت تعارض ، اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ، استان اردبیل

نویسندگان

سمیه خیراندیش

کارشناس مدیریت اجرایی

بهنام آزادی

استادیار،دکتری علوم اقتصادی، گروه آموزشی مدیریت، دانشکده علوم انسانی، شهر اردبیل