پیش بینی قیمت دو گونه از محصولات شیلات جنوب ایران با تاکید بر روش های نوین اقتصاد سنجی

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 282

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ISFJ-29-1_013

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1400

چکیده مقاله:

شیلات ایران به عنوان یکی از زیربخش های حوزه کشاورزی و منابع طبیعی، سهم قابل توجهی در اقتصاد کشور دارد. بروز نوسانات شدید قیمتی طی دوره های اخیر، سرمایه گذاری و برنامه ریزی را در این بخش با مشکل مواجه نموده است. هدف از انجام این تحقیق، تعیین مناسب ترین مدل پیش بینی قیمت محصولات شیلات با استفاده از مدلهای سری زمانی خودرگرسیون میانگین متحرک انباشته، شبکه عصبی مصنوعی با وقفه زمانی و الگوی ترکیبی از دو روش مذکور است. داده های مورد استفاده در این تحقیق مربوط به قیمت عمده فروشی دو محصول ماهی شیر و ماهی حلوا سیاه از فروردین ماه ۱۳۸۰ لغایت شهریور ماه ۱۳۹۷ می باشد. بر اساس یافته های تحقیق، مدل خودرگرسیون میانگین متحرک انباشته در مقایسه با روش شبکه عصبی مصنوعی و روش ترکیبی، عملکرد ضعیفی در پیش بینی قیمت هر دو محصول از خود نشان داد. در کل نیز روش ترکیبی نسبت به دو روش خودرگرسیون میانگین متحرک انباشته و شبکه عصبی مصنوعی عملکرد بهتری در پیش بینی قیمت محصولات داشت. بر همین اساس لازم است تا در بررسی و پیش بینی قیمت این محصولات از روش های غیر خطی استفاده نمود. همچنین با توجه به بهبود عملکرد پیش بینی مدل ترکیبی با افزایش افق پیش بینی، می توان از این مدل در برنامه ریزی های بلند مدت استفاده نمود.

نویسندگان

محسن محمدی

Department of Agricultural Economics and Management, Payame Noor University (PNU), Tehran, Iran

سعید یزدانی

Department of Agricultural Economics, Faculty of Agricultural Economics and Development, University of Tehran, Karaj, Iran

غلامرضا یاوری

Department of Agricultural Economics and Management, Payame Noor University (PNU), Tehran, Iran

محسن مهرآرا

Department of Economics, Faculty of Economics, University of Tehran, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :