اثربخشی یادگیری معکوس بر افزایش انگیزه پیشرفت و کارآمدی تحصیلی درس علوم در بین دانش آموزان دختر مقطع ابتدایی شهرستان بانه

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 153

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EPCONF09_384

تاریخ نمایه سازی: 11 آذر 1402

چکیده مقاله:

یادگیری معکوس، رویکردی آموزش ی است که در آن آموزش مستقیم از فضا ی آموزش گروه ی به فضا ی شخصی منتقل می شود و در نتیجه فضای گروهی تبدیل به محیط آموزش پویا و تعاملی می گردد. فضایی که معلم ، دانش آموزان را برای به کار بردن مفاهیم و تعامل خلاقانه با موضوع آموزشی ، راهنمایی می کند. در این راستا؛ هدف تحقیق ، بررسی اثربخشی یادگیری معکوس بر افزایش انگیزه پیشرفت و کارآمدی تحصیلی درس علوم در بین دانش آموزان دختر مقطع ابتدایی شهرستان بانه می باشد. روش تحقیق ، از نوع مطالعات نیمه آزمایشی و کاربردی است و جامعه آماری شامل ؛ معلمان و دانش آموزان دختر پایه مقطع ششم ابتدایی در شهرستان بانه می باشد که در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ به تحصیل اشتغال دارند. ابزار گردآوری اطلاعات پژوهش ؛ پرسشنامه انگیزه پیشرفت (۱۹۷۱) و پرسشنامه خودکارآمدی تحصیلی مک ایلروی و بانتینگ (۲۰۰۱) بودند که با نرم افزار SPSS تحلیل شد. یافته های پژوهش نشان داد که یادگیری معکوس می تواند بر افزایش انگیزه پیشرفت و کارآمدی تحصیلی درس علوم در بین دانش آموزان دختر مقطع ابتدایی شهرستان بانه اثربخش باشد.

نویسندگان

سیما علیزاده

استادیار گروه آموزشی علوم تربیتی ، دانشگاه پیام نور،صندوق پستی ۳۶۹۷-۱۹۳۹۵، تهران، ایران.

هیرو نصیری

آموزگار اداره آموزش و پرورش شهرستان بانه ، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم تربیتی ، گرایش تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش، دانشگاه پیام نور واحد میاندوآب.